Układ ikon w NX

NX na bieżąco zapamiętuje każdą zmianę w układzie pasków, narzędzi, ogólnie interfejsu. Nie trzeba tworzyć roli by zapamiętać dany układ narzędzi. Co jednak kiedy chcemy by przestał zapamiętywać zmiany w interfejsie i po każdym wczytaniu przywoływał nasz układ ikon.
 W takim wypadku należy wyłączyć zapamiętywanie zmian.

1. wybierz z menu polecenie Preferences>User Interface

2. przejdź do zakładki Layout

3. wyłącz opcję Save Layout at Exit

NX save layout

Nawet jeśli ktoś pozmieniał coś w paskach narzędzi w trakcie pracy po ponownym uruchomieniu NX zostanie przywrócony układ z chwili w której wyłączona została powyższa opcja.

oczywiście zawsze dobrze jest mimo wszystko zapisać własną rolę jednak powyższa procedura powoduje iż nie musimy jej każdorazowo przywoływać.




Zostaw Komentarz


Wpisz wynik *